De Jan Rijk Jeugd Tour is opgezet voor speelsters en spelers tot en met 16 jaar bij aanvang van het seizoen. Per seizoen spelen op de Jan Rijk Jeugd Tour ongeveer 100 kinderen, van tien verenigingen, waarvan er per wedstrijd rond de 40 inschrijven. Sommige kinderen doen één keer per seizoen mee, de meesten spelen bijna alle wedstrijden. De einduitslag is hierdoor ieder jaar weer een verrassing.

Organisatievorm
Begin 2006 is de Jan Rijk Jeugd Tour ondergebracht in een formele centrale organisatie – de Stichting Jan Rijk Jeugd Tour – die een deel van de centrale organisatie en communicatie verzorgt. Het bestuur staat vermeld onder de knop “contact” op deze site. Van Rhijn notarissen uit Zeist heeft belangeloos voor ons de Stichting opgezet.

Oh ja, wie is Jan Rijk?
Heel simpel. Jan Rijk stelde een mooie wisselbokaal ter beschikking. Deze bokaal schijnt ooit op de Europese Tour te hebben gecirculeerd als prijs. De “Jan Rijk bokaal” is de wisselbeker voor verenigingen. En dan is er ook nog de wisselbeker voor de individuele winnaar van het seizoen.

Het logo
Het logo van de Jan Rijk Jeugd Tour symboliseert de zich ontwikkelende golfer. Maar je kunt er ook de golfswing in zien, of de tour langs de deelnemende verenigingen.